Ürün Adı: MannanOligosaccaride (MOS)

Maya Hücre Duvarı

 Mannanoligosaccaride (MOS)

Garantili Analiz
Ham Protein      %20.00’den  az değil
Ham yağ             %1,5’den   az değil  
Ham lif                %12 ‚den çok değil
 
Ürün İçeriği
Maya ekstraktı, maya kültürü, işlenmiş tahıl yan ürünleri
 
Maya hücre duvarı, bir kısmı serbest bir kısmı ise proteinlere bağlı olarak ağırlıklı olarak karbonhidrat guruplarından oluşur(%80-90). Mannoprotein olarak ta adlandırılan proteinlere bağlı mannozun oluşturduğu  polimerler, hücre duvarı ağırlığının yaklaşık  %40’ı kadardır.
Bu polimer mannozlar genellikle mannaoligosakkarit (% MOS) olarak adlandırırlar ve maya hücre duvarında bulunurlar, protenaz enzimi ile  sindirilerek büyük sakkaritlerden mannozun açığa çıkması sağlanır.
Candida albicans mayası tarafından insanda meydana gelen mantar enfeksiyonlarının tanımlamak amacıyla, önemli tıbbi araştırmalar yapılmıştır.C. albicans’ta hücre duvarı mannaproteinin genel özellikleri aslında Saccharomyces Cerevisia da bulunanlardan  farksızdır ve bu nedenden dolayı maya en fazla incelenen konu olmuştur.
C. albicans ‘tan gelen mananların  bağışıklığı düzenleyici, immunomodülatör özellikler gösterirdiği kesinlik kazanmıştır.Genelde bu bileşiklerin(MOS-mannooligosakkaritler) büyük bir çoğunluğu polisakkarit yani mannozdan ibarettir. Ancak molekülün ağırlık olarak %5 kadarını oluşturan proteinlerle birbirlerine bağlanarak polimer bir yapı oluşturmuşlardır.
Makrofajlar üzerinde bulunan mannoz bağlama lektinleri, mannanları bağlayabilir ve konakçının kişisel olmayan tanımlama mekanizması ile immun sistemini aktive eder.
 
Mannoz’un bağışıklığı uyarıcı etkisi yanında, patojen bakterinin konakçı dokuya tutunarak orada çoğalmasını engelleme özelliğine sahiptir. Özellikle E-coli ve diğer bazı entrobakterilerde bulunan tip 1 fimbriae’lar mannoza duyarlı olup, bakterilerin bağırsak epitel dokusuna tutunmalarını sağlayan LECTİN’leri algılayarak bunlarla bağlanıp dışarı atılmalarını sağlayıcı rol üstlenmektedirlerBu sonuçlar, hayvanda ve belki insanda gram negatif enfeksiyonlara karşı(salmonella gibi) koruyucu aşı geliştirilmesinde yol gösterici olmaktadır.
 
 
Ürün  maya mannanları (MOS) içeren ürünlerin yerine kullanılabilen bir üründür.
Ayrıca maya kültürünün de yerine konulabilir.
1-     Doğal fermentasyon işlemi
2-     Sağlıklı bir sindirim kanalı oluşmasına yardımcı olur
3-     İspat edilmiş araştırmalar
4-     Dünya çapında kanıtlanmış sonuçlar
5-     Tüm hayvan türlerinde uygulanabilme
6-     Bir üründe hem maya kültürü hem maya hücre duvarı
 
Doz:
Süt Sığırı:                      Ton yeme 2.0 – 4.0 kg
Besi Sığırı:                    Ton yeme 2.0 – 4.0 kg                                                                       
Kanatlı:                         Ton yeme 0.5 – 2.0 kg.
Hindi:                            Ton yeme 1.0 – 2.0 kg
Su ürünleri:                  Ton yeme 1.0 – 2.0 kg
 
Ticari şekli:
25 kg.lık torbalarda piyasaya sunulmaktadır