Ürün Adı: AVALIA Cr

Organik Krom Co Factör

 Availa Cr -Organik Krom

 

Ürün bir molekül kromun bir molekül amino asitle birleşmesi ile elde edilen, patentli tek üründür. Birebir bağlama metodunda kromun bağlandığı amino asit molekülü tamamen bitkisel kaynaklı proteinlerden elde edilmektedir.
 
Etken Madde:
 
Cr-L-Metiyonin
 
Ürün:
 
Tüm Hayvanlarda; kromun görevi enzim ko-faktörü olmasıdır. Bununla beraber asıl birincil görevi insülin ve hücre reseptörleri arasındaki potansı oluşturmaktır. Bu potans ile birlikte oluşan komplekse Glikoz Tolerans Faktörü (GTF) denmektedir. GTF insülin aktivitesini kamçılayarak hücre içerisine daha fazla glikoz girmesini sağlar. Hücreler de bu glikozdan enerji elde etmektedirler. Bu artı enerji hayvan vücudunda protein sentezi, kas dokusu gelişimi, hücre gelişimi ve fertilitenin arttırılması amacıyla kullanılır. Özellikle yüksek süt verimli ileri gebe süt sığırlarında ve doğumdan sonraki dönemde kuru madde tüketimini arttırır, ketozis oluşumunu önler.    
 
 
Doz:
 
Ürün yem ile homojen bir karışım yapılarak uygulanır. Önerilen uygulama dozu 500ppb krom yoğunluğu sağlamak için 500 gram/Ton, 1000ppb krom yoğunluğu sağlamak için 1Kg./Ton yemdir.
 
 
Ticari Şekli:
 
25 Kg'lık çok katlı kağıt torbalarda sunulmaktadır.